ROBINETELE GLOBO DE LA IMI HEIMEIER – CALITATE ȘI PRECIZIE GERMANĂ

ROBINETELE GLOBO DE LA IMI HEIMEIER – CALITATE ȘI PRECIZIE GERMANĂ

Beneficii principale:

- Corp și sferă din bronz rezistent la coroziune;

- Corp tubular, ideal pentru o izolare continuă a instalației;

- Maneta este deasupra izolației;

- Versiuni cu racordare prin presare / cu golire.

Furnizor lider în industrie al unei game de produse și servicii care permit preluarea controlului, creșterea eficienței și reducerea costurilor cu ajutorul unor soluții HVAC inovatoare și fiabile, IMI Heimeier ne propune robinetele Globo de închidere cu bilă, care se utilizează în instalaţii și sisteme de încălzire cu circulație forțată, având rol de închidere/izolare.

 

Din ce se compune un robinet Globo?

1. Maneta de acționare a robinetului - detașabilă și fabricată din material plastic rezistent la șocuri mecanice

2. Ax - etanș, cu două garnituri O-ring din EPDM.

3. Corpul robinetului și obturatorul sferic - fabricate din bronz rezistent la coroziune.

4. Etanșarea pe sferă se face cu garnituri din PTFE pur.

5. Corp tubular - pentru o izolare continuă a instalației.

Gama Globo este compusă din:

Contactează-ne pentru detalii despre întreaga gamă de produse IMI Heimeier: CONTACT UNIPREST INSTAL.

Globo H - Robinete cu obturator sferic, din bronz

Robinetul Globo H se utilizează în instalaţii de încălzire cu circulație forțată, având rol de închidere/izolare. Datorită dimensiunilor reduse, robinetele Globo H sunt ideale pentru montare unul lângă altul, de exemplu, pe distribuitoare.

Caracteristici principale: 

- Corp și sferă din bronz rezistent la coroziune;
- Corp tubular, ideal pentru o izolare continuă a instalației;
- Maneta este deasupra izolației;
- Versiune cu racordare prin presare;
- Versiune cu golire;
- Pentru DN 10-32 se poate monta servomotorul M106.

Descriere și specificații tehnice

Funcții:

Închidere: 
Maneta de acționare a robinetului este detașabilă și este fabricată din material plastic  rezistent la șocuri mecanice.
Deoarece sistemul de limitare al rotației manetei este ascuns, nu există pericol de accidentare.
În locul capacului de protecție de culoare roșie al mânerului se poate monta un termometru, vedeți secțiunea “Accesorii” din Fișa produsului - vezi la final.

Golire - cod 0615

Dimensiuni:
Versiune cu filet interior de la DN 10 la DN 50, cu golire de la DN 15 la DN 50 și versiune cu filet exterior/interior de la DN 15 la DN 32. În partea cu filet exterior etanșarea este plană.
Versiune pentru fitinguri cu etanșare prin presare de tip Viega de la DN 15 la DN 32.

Presiune nominală: PN 16

Temperatură: Temperatură de lucru -10°C - 120°C, în cazul racordării cu fitinguri cu etanșare prin presare sau varianta de robinet cu golire 110°C.

Fluid de lucru: Apă sau fluide neutre, amestecuri apă glicol (0-50%).

Material:
Corpul și obturatorul sferic al robinetului sunt fabricare din bronz rezistent la coroziune.
Obturatorul este fabricat dintr-o sferă plină prin care s-a realizat un tronson de curgere cilindric cu rugozitate mică.
Robinetul nu necesită mentenanță datorită etanșării axului cu două garnituri O-ring din EPDM.
Etanșarea pe sferă se face cu garnituri din PTFE pur.

Izolație: Izolarea termică pentru variantele cu filet interior și conexiune prin presare se face cu două cochilii care se întrepătrund, vedeți secțiunea “Accesorii” din Fișa produsului - vezi la final.

Servomotoare:
Pentru DN 10 - 32 se poate monta servomotorul M106.
Cod Articol:
230 V: 0600-00.700
24 V: 0600-01.700

Construcție:

1. Tijă cu două garnituri
2. Sferă din bronz

Aplicații

Robinetul Globo H se utilizează în instalaţii de încălzire cu pompă, având rol de închidere/izolare. Datorită dimensiunilor reduse, robinetul Globo H este ideal pentru montare unul lângă altul, de  exemplu, pe distribuitoare. Robinetul cu obturatorul sferic face posibilă o izolare performantă a sistemului conformă cu recomandările în vigoare. În versiunile cu racord cu filet interior şi fiting de presare, aceasta cerinţă poate fi uşor îndeplinită prin folosirea unei cochilii de izolaţie termică sau cu izolaţie dreaptă, ţinând seama de forma corpului robinetului. Maneta rămâne deasupra izolaţiei termice. Modelele cu filet interior sau exterior fac posibile îmbinări demontabile prin folosirea unor niple filetate sau pregatite pentru lipire sau sudare. Modelul cu filet exterior este potrivit pentru îmbinarea folosind conectori cu etanşare plană cu presare directă, cu fălci de strângere sau cu lagăre de alunecare.

Conectarea prin presare
Robinetele Globo cu racorduri de presare Viega sunt adecvate pentru ţevi din cupru conforme cu EN 1057, precum şi cu ţevile din oţel inoxidabil Viega Sanpress şi cu ţevile din oţel Prestabo. Toate racordurile prin presare ca şi corpul robinetului sunt confecţionate din bronz, material rezistent la coroziune şi la dezincare. Instrumentele adecvate pentru presare trebuie sa fie cele compatibile cu producatorul de mufe prin presare. Recomandăm doar folosirea cleştilor Viega pentru acest tip de conexiune.

Exemplu de aplicație

1. Cazan
2. Circuit de încălzire
3. Distribuitor - colector
4. Încălzitor de aer
5. Boiler de apă caldă

Notă:
Pentru a evita deteriorarea componentelor
din sistem și pentru a reduce depunerile de
impurități, în sistemul de încălzire, compoziția agentului termic trebuie să fie în conformitate cu Directiva VDI 2035. Pentru instalații industriale și pe distanțe lungi, a se vedea codurile aplicabile VdTÜV şi 1466/AGFW FW 510. Un agent termic ce conține uleiuri minerale, sau orice alt tip de lubrifiant conținând uleiuri minerale poate avea un efect negativ și de obicei duce la deteriorarea garniturilor de EPDM. Atunci când se utilizează soluții anti-îngheț fără nitriţi și soluții pe bază de etilen glicol, trebuie să se acorde o atenție deosebită la detaliile prezentate în documentele producătorilor, în special la cele referitoare la concentrația de aditivi specifici.

GLOBO P - Robinete cu obturator sferic, din bronz, pentru pompe

Robinetele Globo P şi Globo P-S sunt utilizate în sistemele de încălzire cu circulație forțată în care pompele pot fi racordate direct la robinet prin intermediul piuliţei olandez. Instalarea este uşoară și se face prin simpla introducere a racordului olandez peste flanşa frezată a robinetului. Au un domeniu larg de utilizare. Robinetele Globo P se pot folosi în aval de pompă iar cele P-S, cu clapetă de reţinere, în amonte.

Caracteristici principale:

- Corp şi sferă din bronz rezistent la coroziune;
- Corp tubular, ideal pentru o izolare continuă a instalaţiei;
- Maneta este deasupra izolaţiei;
- Versiune cu racordare prin presare.

Descriere și specificații tehnice

Funcţii: Închidere
Maneta de acţionare a robinetului este detașabilă și este fabricată din material plastic rezistent la  șocuri mecanice.
Deoarece sistemul de limitare al rotației manetei este ascuns, nu există pericol de accidentare.
În locul capacului de protecție de culoare roșie al mânerului se poate monta un termometru, vedeți secțiunea “Accesorii” din Fișa produsului - vezi la final.
Se pot livra în două variante: Globo P, fără clapetă de reţinere şi Globo P-S, cu clapetă de reţinere.
Clapeta de reţinere, fabricată din material plastic, funcţionează cu un nivel redus de zgomot şi poate fi deschisă şi din exterior.
Pentru identificare, pe corpul robinetului sunt marcate pozițiile clapetei de reţinere: deschis/închis.

Dimensiuni: DN 25 la DN 32.

Variante constructive:
- Filet interior la un capăt și flanşă pentru piuliţă cu olandez la celălalt capăt (filet/piuliţă cu olandez): 1” x 1”, 1 1/4” x 1 1/4”, 1 1/4” x 1”.
- Fiting cu etanşare prin presare Viega la un capăt şi flanşă pentru piuliţă cu olandez la celălalt capăt (fiting presare/piuliță cu olandez): 28mm x 1”, 35mm x 1 1/4”.

Presiune nominală: PN 16

Temperatură de lucru: Globo P -10 °C - 120 °C, în cazul racordării cu fitinguri cu etanșare prin presare 110°C, Globo P-S 90 °C.

Fluid de lucru: Apă sau fluide neutre, amestecuri apă glicol (0-50%).

Material:
Corpul şi obturatorul sferic al robinetului sunt fabricare din bronz rezistent la coroziune.
Obturatorul este fabricat dintr-o sferă plină prin care s-a realizat un troson de curgere cilindric cu rugozitate mică.
Robinetul nu necesită mentenanță datorită etanșării axului cu două garnituri O-ring din EPDM.
Etanșarea pe sferă se face cu garnituri din PTFE pur. Clapeta de reţinere, fabricată din material plastic. Clapeta de reţinere etanşează printr-un O-ring, din EPDM.

Izolație:
Izolarea termică pentru variantele cu filet interior și conexiune prin presare se face cu două cochilii care se întrepătrund, vedeți secțiunea “Accesorii”.

Construcție

1. Tijă cu două garnituri
2. Clapetă gravitaţională
3. Sferă din bronz

Aplicații

Robinetele Globo P şi Globo P-S se utilizează în sistemele de încălzire cu pompe şi asigură conectarea pompei la ţevi cu fitinguri filetate.
Se montează uşor prin introducerea în piuliţa semiolandeză a pompei, a flanşei robinetului pentru pompă. Aplicaţii pe scară largă, de exemplu, Globo P pe aspiraţia pompei, respectiv Globo P-S, cu clapetă gravitaţională, pe refularea pompei de circulaţie.
Clapeta gravitaţională a Globo P-S poate fi utilizată pentru funcţiuni de golire / umplere / spălare şi poate fi montată exterior.
Notă: Când pompa de circulaţie nu funcţionează, poate apărea o circulaţie parazită în sistemele de încălzire care lucrează la presiune ridicată, aceasta ridicând clapeta. Clapeta nu este proiectată pentru a îndeplini rol de izolare fermă.
Robinetele pentru pompe pot fi izolate termic, fără a crea întreruperi în izolaţia instalaţiei datorită formei tubulare, conformă cu recomandările în vigoare. Maneta rămâne deasupra izolaţiei.

Conectarea prin presare
Robinetele Globo cu racorduri de presare Viega sunt adecvate pentru ţevi din cupru conforme cu EN 1057, precum şi cu ţevile din oţel inoxidabil Viega Sanpress şi cu ţevile din oţel Prestabo.
Toate racordurile prin presare ca şi corpul robinetului sunt confecţionate din bronz, material rezistent la coroziune şi la dezincare.
Instrumentele adecvate pentru presare trebuie sa fie cele compatibile cu producatorul de mufe prin presare.
Noi vă recomandăm să folosiţi numai cleşti Viega pentru acest tip de conexiune.

Exemplu de aplicație

1. Cazan
2. Circuit de încălzire
3. Distribuitor - colector
4. Schimbător de căldură
5. Boiler pentru apă caldă
H = Globo H
P = Globo P
P-S = Globo P-S

Notă:
Pentru a evita deteriorarea componentelor din sistem și pentru a reduce depunerile de impurități, în sistemul de încălzire, compoziția agentului termic trebuie să fie în  conformitate cu Directiva VDI 2035. Pentru instalații industriale și pe distanțe lungi, a se vedea codurile aplicabile VdTÜV şi 1466/AGFW FW 510. Un agent termic ce conține uleiuri minerale, sau orice alt tip de lubrifiant conținând uleiuri minerale poate avea un efect negativ și de obicei duce la deteriorarea garniturilor de EPDM. Atunci când se utilizează soluții anti-îngheț fără nitriţi și soluții pe bază de etilen glicol, trebuie să se acorde o atenție deosebită la detaliile prezentate în documentele producătorilor, în special la cele referitoare la concentrația de aditivi specifici.

Contactează-ne pentru detalii despre întregul sortiment IMI Heimeier: CONTACT UNIPREST INSTAL.

Fișe produs