Bosch Condens 2000 W – Eficiență și durabilitate

Bosch Condens 2000 W – Eficiență și durabilitate

Beneficii principale:

- Randament ridicat;

- Dimensiuni compacte;

- Consum redus de gaz metan și emisii scăzute de CO2;

- Afişaj multifuncţional uşor de utilizat.

Bosch Condens 2000 W este o centrală termică pe gaz, cu condensare, cu montare pe perete, care reprezintă soluţia perfectă pentru cei care îşi doresc să folosească – pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde menajere – un echipament fiabil, cu eficienţă energetică ridicată, având clasa de eficiență energetică A pentru preparare apă caldă menajeră și B pentru încălzire.

Din ce se compune Bosch Condens 2000 W?

- Schimbător de căldură principal, bitermic, din cupru, cu lamele din inox;
- Schimbător de căldură suplimentar (recuperator de căldură), din Al-Si, atât pentru circuitul de încălzire, cât și pentru cel de apă caldă menajeră;
- Pompă de înaltă eficiență, modulantă, cu aerisire automată;
- Unitate Cotronic cu supraveghere a flăcării și vană electromagnetică în conformitate cu EN 29;
- Vas de expansiune de 8 l;
- Limitator temperatură gaze arse;
- Dispozitiv de aerisire manual;
- Senzor pentru retenția de condensat;
- Cameră de ardere;
- Arzător;
- Electrod de ionizare;
- Supapă de siguranță (circuit termic);
- Supapă de siguranță circuit de acm (15 bar);
- Aerisitor automat;
- Pompă circuit încălzire;
- Sifon pentru condensat;
- Furtun pentru condensat;
- Manometru;
- Termostat de temperatură a apei calde;
- Termostat încălzire temperatură pe tur;
- Tastă de service;
- Funcție blocare taste;
- Display;
- Tasta stand-by;
- Vană de gaz;
- Dispozitiv de umplere;
- Senzor pentru evacuare gaze arse;
- Plăcuță de identificare;
- Senzor de temperatură apă caldă;
- Electrod de aprindere;
- Senzor temperatură tur încălzire;
- Limitator de temperatură centrală;
- Suflantă cu turație variabilă.

Avantaje:

Randament ridicat datorită schimbătoarelor de căldură eficiente. Bosch Condens 2000 W, cu o putere nominală de 24 kW, atinge o eficiență de 103% (randament raportat la puterea calorifică superioară a gazului) datorită optimizarii procesului intern de transfer termic. Centrala beneficiază de un schimbător de căldură principal, bitermic, din inox, precum și de un schimbător de căldură suplimentar (recuperator condensat), din Al-Si, atât pentru circuitul de încălzire, cât și pentru cel de apă caldă menajeră. Astfel, clasa de eficiență la încălzire este de patru stele, iar clasa de confort de apă caldă este de două stele, conform EN 13203, ceea ce înseamnă că centrala poate asigura un debit constant de apă caldă la temperatura solicitată de utilizator. La obținerea unui consum redus de gaz contribuie atât ventilatorul cu turație variabilă, cât și vana de gaz modulantă.

Funcţionare inteligentă. Centrala termică Bosch Condens 2000 W poate asigura confortul termic atât printr-un termostat On/Off, cât și printr-un termostat Open Therm. Cele două alternative vă oferă posibilitatea de a alege varianta potrivită necesităților dumneavoastră și de a utiliza termostatul deja deținut, reducând astfel costurile investiției.

Evacuarea gazelor arse cu accesoriile Bosch. Pentru centralele termice Bosch sunt disponibile sisteme certificate de evacuare a gazelor arse de Ø60/100 și Ø80/125 mm. O alternativă pentru aspirația/evacuarea gazelor arse este reprezentată de sistemul de evacuare de Ø80/80, reprezentând o soluție fiabilă.

Cameră de combustie închisă pentru un plus de siguranță. O centrală termică veche cu cameră de combustie deschisă utilizează aerul din încăpere pentru funcționare, putând constitui o sursă de pericol în unele cazuri. Acest pericol poate fi eliminat prin utilizarea unei camere de combustie și a unui sistem de evacuare gaze arse etanș. Sistemul etanș sporește eficiența energetică și nivelul de siguranță, reprezentând una din caracteristicile esențiale ale centralei Bosch Condens 2000 W.

Alte avantaje:
- dimensiuni compacte, necesită un spaţiu redus pentru montare;
- consum redus de gaz metan (economie de bani) și reducere la minim a emisiilor poluante;
- numeroase dispozitive de siguranţă;
- instalare, reglare şi mentenanţă rapide şi simplu de efectuat;
- fiabilitate şi durabilitate excelente;
- design elegant.

Aplicații:

Ideală pentru spațiile rezidențiale, cu un nivel de silențiozitate foarte scăzut (36 dB), oferind un consum foarte redus (90 W și 2, 6 m3/h) și cu un randament termic de 103%, Bosch Condens 2000 W este o centrală termică perfectă pentru orice locuință din România.

Funcţionare inteligentă
Centrala poate fi integrată, prin intermediul unui kit solar, într-o instalaţie cu panouri solare. Astfel, se pot obţine economii suplimentare de combustibil gazos prin folosirea energiei solare pentru încălzirea apei menajere.

Instalare

Instalare ușoară, întreținere simplă, service rapid

Unul dintre primele lucruri care se remarcă la Bosch Condens 2000 W este că nu are nevoie de mult spaţiu. Această centrală termică are dimensiuni compacte și poate fi instalată chiar şi în spaţii înguste. Întrucât nu depinde de existența unui horn, evacuarea gazelor arse se poate realiza cu un kit de evacuare potrivit.

Centrala poate fi montată cu ușurință datorită construcției ferme a conexiunilor hidraulice verticale. Activitatea de mentenanță este simplificată grație accesului rapid al specialistului de service la afișajul LCD, la codurile de eroare care permit diagnosticarea simplă, la nivelele / funcțiile de service, precum și la toate componentele centralei prin partea frontală a aparatului. Afișajul LCD comunică utilzatorului toate informațiile necesare exploatării în bune condiții a aparatului.

Detalii tehnice:

Ardere în condensare

Randament max: 103%

Putere termică nominală pt. încălzire: 24 kw

Putere termică nominală minimă: 7.3

Putere termică nominală maximă: 25.6 kw

Putere termică nominală - ACM: 24 kw

Clasă eficiență - încălzire: ****

Vas de expansiune: 8 litri

Presiune minimă apă rece: 0.3 bar

Debit apă caldă menajeră: 11.4 l/min

Temperatura min/max - încălzire: 35 - 82*C

Tensiune electrică: 230 V / 50 Hz

Consum maxim : 120 W

Clasificare IP X4D

Înălțime mm: 725

Lățime mm: 440

Adâncime mm: 355

Greutate: 37 kg.